Wintersporten

Alle evenementen Stream

Wintersporten

Wintersporten is op Unibet TV de verzamelnaam voor een aantal sporten die op ski’s worden gespeeld – voor sporten op schaatsen bestaan eigen categorieën. Er zijn vier sporten die sowieso worden aangeboden in de wintersporten: biatlon, alpine skiën, cross-country (langlaufen) en schansspringen. Cross-Country hebben een gemene deler, want biatlon combineert het cross-country skiën met geweerschieten. Alpineskiën is het snel afdalen van een berg en bij schansspringen gaan skiërs van een kunstmatige heuvel af. 

Wat is het programma voor wintersporten?

Op het noordelijk halfrond worden de wintersporten in, jawel, de wintermaanden gespeeld. De vier sporten hebben allemaal eigen competities, die veelal worden georganiseerd door de FIS: de internationale ski federatie. Iedere sport heeft hierbij een eigen toernooi, met de wereldbeker als hoogtepunt. De enige combinatie tussen sporten heet de Noordse combinatie: hierbij volgt eerst het schansspringen en daarna het langlaufen. 

Wat zijn de belangrijkste wedstrijden in wintersporten?

Iedere sport heeft een eigen wereldbeker, die weer bestaat uit verschillende toernooien. Voor het alpineskiën zijn er bijvoorbeeld 31 verschillende locaties: 19 voor mannen, 21 voor vrouwen en 10 locaties waarbij zowel mannen als vrouwen meedoen. Doordat sommige locaties meerdere keren worden aangedaan, bestaat het aantal evenementen soms uit bijna 40. 

De andere sporten hebben een vergelijkbare kalender, waarbij diverse locaties het toneel bieden voor toernooien. Misschien wel het bekendste evenement in de wintersporten is het jaarlijkse Vierschansentoernooi, waarbij het toernooi vier verschillende schansen beslaat. De Grote Olympiaschans in Duitsland is hierbij de bekendste schans, omdat ieder jaar op 1 januari het schansspringen in diverse landen wordt uitgezonden. 

Voor het langlaufen of cross-country skiën geldt ongeveer hetzelfde,  maar hierbij worden extra evenementen onderscheiden. Zo zijn er klassieke races of races met een massastart. In de klassieke race vertrekken skiërs een voor een, zoals in bijvoorbeeld een tijdrit in het wielrennen. De massastart lijkt daarentegen op een gewone wielrenkoers. 

Het biathlon is een uitzondering en wordt als enige sport niet door het FIS georganiseerd, maar door de internationale biathlon bond. Er zijn hier minder minder toernooien, met ongeveer tien evenementen door het jaar heen. Ook hier is er een verschil tussen individuele races, een massastart of een sprint. 

Mocht de Olympische Winterspelen tussendoor komen, dan vervangen die spelen een van de gewone evenementen. Vanzelfsprekend zijn de toernooien op de Olympische Spelen de belangrijkste evenementen waar spelers naartoe werken. 

Wintersporten via streaming kijken

Ook diverse wintersporten worden live via streaming uitgezonden. Zo hoeft u van het langlaufen, biathlon, alpineskiën of schansspringen geen moment te missen. 

Wintersporten kijken bij Unibet

Bij Unibet TV worden heel veel verschillende sporten uitgezonden. Ook wintersporten vallen onder het aanbod, al kan het aanbod per toernooi verschillen. Om te zien welke evenementen precies worden aangeboden, selecteert u de wintersporten uit het menu met alle sporten. De evenementen met een kleine televisie als symbool zorgen voor het overzicht van wintersport wedstrijden met een livestream bij Unibet TV.