Volleybal

Alle evenementen Stream

Vandaag

Alle tijden worden weergegeven in je lokale tijd

Sporten
Competitie/Toernooi
Tijd
EVENEMENT
KIJK LIVE
1 x 2
EVENEMENT

Volleybal

Nations League
2:00AM
Servië - Brazilië
Nations League Servië - Brazilië
2:00AM

Volleybal

AVC Challenge Cup
1:00PM
Filipijnen (D) - Iran (W)
AVC Challenge Cup Filipijnen (D) - Iran (W)
1:00PM

Volleybal

Volleybal is een van de bekendere sporten ter wereld. Bijna iedereen heeft weleens volleybal gespeeld en ook op professioneel niveau zijn er veel verschillende landen die een team afvaardigen op een van de verschillende toernooien. Net als bij bijvoorbeeld voetbal heeft volleybal een mix tussen clubcompetities op hoog niveau en landenteams die het tegen elkaar opnemen op de Olympische Spelen en andere toernooien. 

Wat is het programma voor volleybal?

Veel landen hebben een eigen competitie in het volleybal. In België is dat bijvoorbeeld de Liga. Deze hoogste nationale klasse kent acht teams in de competitie. De twee beste teams uit de competitie mogen ook meedoen aan de Champions League, waar de Belgische teams echter vaak het onderspit delven tegen de grotere teams uit bijvoorbeeld Italië, Polen en Duitsland. 

De Liga loopt van oktober tot februari, waarna nog play-offs worden gespeeld. Het seizoen is daarmee echt afgelopen in maart. De Champions League begint iets later, maar loopt grotendeels gelijk aan het seizoen van de Liga. 

Internationale toernooien worden over het algemeen gespeeld in de zomer en hebben dus plaats buiten de gewone seizoenen om.  

Wat zijn de belangrijkste wedstrijden in volleybal?

De Belgische volleybalteams zullen het eens zijn dat iedere wedstrijd in de Champions League belangrijk is. De laatste keer dat een team uit België hier de volgende ronde (de kwartfinale) bereikte, was Knack Roeselare in het seizoen 2019-2020. Landelijk gezien zijn de wedstrijden in de play-offs het hoogtepunt van het seizoen. 

Voor landenteams zijn er ook verschillende evenementen. Zo is er de Europese volleyballeague, waarin twintig landen strijden om de titel. Ook is er een wereldkampioenschap en een aparte FIVB World League. Die laatste versie wordt ieder jaar georganiseerd, terwijl het wereldkampioenschap eens in de vier jaar plaatsvindt. 

Hiermee is dat wereldkampioenschap ook het belangrijkste evenement voor landen, samen met de Olympische Spelen. De twee toptoernooien worden om de twee jaar georganiseerd, dus ieder even jaar dat er geen Olympische Spelen zijn, wordt er een wereldkampioenschap georganiseerd.  

Volleybal via streaming kijken

Organisaties achter het volleybal hebben de laatste jaren hun best gedaan om het spel aantrekkelijker te maken voor televisie. Zo zijn spelregels aangepast om het (kijken van) volleybal eenvoudiger te maken. Veel wedstrijden in diverse competities worden ook aangeboden met livestreams, waardoor ze direct van over de hele wereld te zien zijn. Hierdoor kijkt u volleybal wanneer het u uitkomt. 

Volleybal kijken bij Unibet

Unibet TV is een van de belangrijkste aanbieders van livestreams van allerlei sporten. Hierdoor is het bijna altijd mogelijk om een wedstrijd live te volgen. Voor een overzicht van alle wedstrijden in het volleybal gaat u naar het overzicht van Unibet TV en sorteert u alle aangeboden wedstrijden per sport. Hierdoor ziet u direct welke volleybal livestreams beschikbaar zijn. In de winter zal het vooral gaan om gewone competities, terwijl toernooien met landenteams vooral ‘s zomers worden aangeboden.