Cricket

Alle evenementen Stream

Vandaag

Alle tijden worden weergegeven in je lokale tijd

Sporten
Competitie/Toernooi
Tijd
EVENEMENT
KIJK LIVE
1 x 2
EVENEMENT

Cricket

Matches
3:30PM
Engeland - Pakistan
Matches Engeland - Pakistan
3:30PM

Cricket

Matches
5:00PM
VS - Bangladesh
Matches VS - Bangladesh
5:00PM

Morgen

Alle tijden worden weergegeven in je lokale tijd

Sporten
Competitie/Toernooi
Tijd
EVENEMENT
KIJK LIVE
1 x 2
EVENEMENT

Cricket

IPL
26 mei 4:00PM
Kolkata Knight Riders - Sunrisers Hyderabad
IPL Kolkata Knight Riders - Sunrisers Hyderabad
4:00PM

Cricket

Matches
26 mei 9:00PM
West Indië - Zuid Afrika
Matches West Indië - Zuid Afrika
9:00PM

woensdag, 29 mei

Alle tijden worden weergegeven in je lokale tijd

Sporten
Competitie/Toernooi
Tijd
EVENEMENT
KIJK LIVE
1 x 2
EVENEMENT

Cricket

Matches
29 mei 2:00PM
Engeland (D) - Pakistan (D)
Matches Engeland (D) - Pakistan (D)
2:00PM

Cricket

Cricket is op het zuidelijk halfrond een van de populairste sporten. Net als veel andere sporten begon cricket in Engeland en wordt het nu vooral gespeeld waar de Engelsen historisch gezien veel invloed hadden: India, Australië en het Caribisch gebied. Een cricketwedstrijd is notoir lang, maar door recente aanpassingen is het kijken van cricket zelfs aantrekkelijk voor wie niet met deze sport is opgegroeid. Bij Unibet TV kijkt u de belangrijkste wedstrijden in cricket live mee. 

Wat is het programma voor cricket?

Cricket heeft verschillende competities wereldwijd. De belangrijkste competities zijn die in India, Bangladesh, Pakistan en Sri Lanka. Ook in Engeland en Wales, Australië en bijvoorbeeld Nieuw Zeeland en Zuid Afrika wordt cricket in competitieverband gespeeld. De Indian Premier League, ‘s werelds grootste cricketcompetitie met de meeste toeschouwers, wordt gespeeld in maart, april en mei. 

Dat korte seizoen is gebouwd rondom het internationale ICC Future Tours Program, een overkoepelende competitie met alle belangrijke cricketlanden. Een van de belangrijkste landen is Engeland, dat samen met Wales het prestigieuze County Championship organiseert. Sinds 1890 spelen de verschillende counties in Wales en Engeland tegen elkaar van april tot en met september. 

Een nieuwere vorm van cricket die ook in Engeland en Wales gespeeld wordt, is The Hundred. Hierbij zijn de klassieke cricket regels vernieuwd om een jonger publiek te trekken. De belangrijkste veranderingen zijn de limiet aan het aantal ballen (100 in totaal) en daardoor de maximale speeltijd van zo’n 2,5 uur. De hieruit afgeleide competitie The Hundred wordt gespeeld in Engeland door teams die verschillende steden vertegenwoordigen. 

Een andere gestroomlijnde vorm van Cricket is Twenty20. Hierbij is het aantal overs per innings maximaal twintig, wat zorgt voor een snellere en kortere variant van cricket. Veel toernooien hebben zowel klassieke test cricket wedstrijden als Twenty20 – net als tennistoernooien bijvoorbeeld enkel- en dubbelspel hebben. 

Wat zijn de belangrijkste toernooien in cricket?

Behalve de Indian Premier League, de County Championship en andere lokale competities zijn de belangrijkste wedstrijden de internationale testwedstrijden. Hier gaat het niet om een proef, maar om de langste vorm van cricket: de test. Deze wedstrijdvorm kan maximaal vijf dagen duren en wordt vanouds beschouwd als de klassieke vorm van cricket, die vooral internationaal wordt gespeeld. 

De internationale wedstrijden kunnen epische vormen aannemen. Zo is de wedstrijd tussen Engeland en Australië bekend onder de naam The Ashes, nadat Australië voor het eerst van Engeland wist te winnen – de dag dat het cricket stierf en de as onder publieke belangstelling begraven werd. 

Cricket kijken bij Unibet

Bij Unibet worden verschillende cricketcompetities live aangeboden. Behalve inzetten op zulke wedstrijden is het ook mogelijk om via Unibet TV cricket live te kijken. De livestream zorgt ervoor dat u iedere wedstrijd op de voet volgt en direct op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen en verrassingen.