Honkbal

Alle evenementen Stream

Honkbal

Honkbal is een van de vier klassieke sporten in de Verenigde Staten en de sportcompetitie wereldwijd met de meeste wedstrijden. Ieder seizoen spelen de 30 teams bij elkaar bijna 2.500 wedstrijden, die allemaal live te zien zijn via Unibet TV. In de Verenigde Staten is honkbal ‘America’s favorite pastime’, oftewel de favoriete manier een avond door te brengen. Om honkbal live te kijken, leent de sport zich ook uitstekend als achtergrond vermaak. 

Wat is het programma voor de honkbal competities?

De grootste honkbal competitie ter wereld is de MLB, de Major League of Baseball. Deze Amerikaanse competitie heeft de beste spelers, de grootste namen in de teams en de hoogst mogelijke prijs: de World Series. Er zijn een aantal redenen waarom honkbal een ideale sport is om te kijken. 

Tijdens het seizoen, dat loopt van april tot oktober, zijn er iedere dag meerdere honkbalwedstrijden. Teams spelen soms weken achter elkaar iedere dag een wedstrijd. Daarnaast zijn er verschillende tijdstippen waarop wedstrijden gespeeld worden, die bovendien nog uitgesmeerd zijn over vier verschillende tijdzones. Een willekeurige dag kent daardoor zo’n 15 wedstrijden die beginnen rond 19:00u Belgische tijd en eindigen rond 4:00 uur ‘s ochtends. 

De MLB is ingedeeld in twee competities: de National League en American League. Beide competities zijn weer ingedeeld in drie geografische divisies (oost, centraal, west). Teams spelen het vaakst tegen teams uit de eigen divisie, daarna het vaakst tegen teams uit dezelfde competitie en ten slotte wisselend tegen teams uit de andere competitie. 

Na het gewone seizoen gaan de zes winnaars van de divisies vanzelf naar de play-offs. Deze zes plekken worden aangevuld met zes andere teams: de beste nummers 2 en winnaars van zogenaamde ‘Wild Card’ games. Iedere competitie heeft een eigen winnaar en de winnaar van de National League neemt het in de World Series op tegen de winnaar van de American League. 

Welke competities zijn er naast de MLB?

Behalve de MLB zijn de Japanse en Koreaanse honkbal competities het belangrijkst. De Mexicaanse competitie en die in verschillende Zuid-Amerikaanse landen volgen op gepaste afstand. Verder zijn er ook Minor Leagues, waar vooral jeugdspelers aan het profcontract proberen te komen. 

Wat zijn de belangrijkste wedstrijden in honkbal?

De belangrijkste wedstrijden van het jaar vormen de World Series: een best-of-seven serie van wedstrijden (zodat het team dat als eerste vier wedstrijden wint, ook de World Series wint). Daarvoor strijden teams op het kampioenschap in de verschillende competities. Een ander hoogtepunt in het seizoen is de All Star Game, waarbij de beste spelers uit de American en respectievelijk de National League tegen elkaar spelen. 

Honkbal kijken bij Unibet

Bij Unibet TV wordt honkbal aangeboden via de livestream. Hiermee is Unibet niet alleen de beste plek om in te zetten op honkbal, maar ook voor het kijken van alle 2.467 honkbalwedstrijden uit de MLB die ieder seizoen worden gespeeld.