Badminton

Alle evenementen Stream

Badminton

Badminton is een aangename sport om te bekijken: overzichtelijk, snel en gemakkelijk te begrijpen. Bij Unibet TV wordt badminton ook aangeboden via live streaming, waardoor u meekijkt met de belangrijkste toernooien, zoals de Uber Cup, Sudirman Cup en de Thomas Cup, maar ook het jaarlijkse WK en EK en alle toernooien onder de BWF World Tour. 

Wat is het programma voor de badminton competities?

Zoals ook in het tennis, bestaat ook badminton uit verschillende onderdelen: enkel (mannen en vrouwen) en dubbel (mannen, vrouwen en gemengd). Iedere grote competitie heeft daarmee vijf verschillende toernooien in een. 

Rondom de belangrijkste toernooien is de BWF World Tour georganiseerd, die weer onderverdeeld zijn in vier subcategorieën. De Super 1000 toernooien zijn het meest prestigieus, terwijl de Super 750, Super 500 en Super 300 steeds iets minder belangrijk zijn. Voor de Super 1000 worden toernooien gespeeld in Engeland, China, Indonesië en Maleisië (vanaf 2023). 

De All England Open (maart), China Open (september), Indonesia Open (juni) zijn daarmee de grootste toernooien waaromheen het seizoen voor spelers is gebouwd. Toch zijn de belangrijkste competities de zes grote badmintoncompetities.

Welke badminton competities zijn het belangrijkst?

Net als in het voetbal, zijn er in badminton twee soorten competities: competities voor spelers en competities voor landenteams. De twee belangrijkste competities voor mannen en vrouwen zijn respectievelijk de Thomas Cup en Uber Cup. 

Omdat die twee toernooien zich tegelijkertijd afspelen, wordt dit ook wel de Thomas & Uber Cup genoemd. In deze toernooien spelen spelers voor hun land, waarbij de zestien beste landen in vier groepen worden ingedeeld. Het toernooi vindt om het jaar plaats in mei. Een vergelijkbaar toernooi is de Sudirman Cup, waarbij gemengde koppels spelen voor hun land. 

Buiten die drie toernooien om, organiseert de BWF ieder jaar waarin geen Olympische Zomerspelen worden georganiseerd een wereldkampioenschap. Dit kampioenschap is het belangrijkste toernooi voor spelers en bepaalt wie zich voor een jaar wereldkampioen mag noemen. Het wereldkampioenschap, de BWF World Championships, wordt afgewerkt in augustus – alleen de editie in 2021 werd verplaatst om zo plaats te maken voor de Olympische Spelen.  

Op kleinere schaal zijn ook het Europees Kampioenschap en nationale kampioenschappen van belang. Door in die kleinere toernooien deel te nemen, kunnen spelers zich opwerken op de rankinglijst, om zich zo te kwalificeren voor de grotere toernooien. 

Badminton kijken bij Unibet

Bij Unibet TV wordt ook badminton via live streaming aangeboden. Hierbij worden de belangrijkste toernooien live in beeld gebracht, waardoor u op de hoogte blijft van alle ontwikkelingen in het wereldwijde badminton. Ook is het mogelijk om na het inzetten op een wedstrijd live de wedstrijd mee te kijken. Hierdoor is Unibet TV de beste plek om het badminton te volgen. Ook de ontwikkelingen van Belgische badmintonners als de veelbelovende Julien Carraggi of Lianne en Yuhan Tan volgt u hierdoor live bij Unibet TV.