Tafeltennis

Alle evenementen Stream

Vandaag

Alle tijden worden weergegeven in je lokale tijd

Sporten
Competitie/Toernooi
Tijd
EVENEMENT
KIJK LIVE
1 x 2
EVENEMENT

Tafeltennis

Heren dubbelspel
12:28AM
Live
Bardet, L/Rolland, J - Poret, T/Deschamps, H
Heren dubbelspel Bardet, L/Rolland, J - Poret, T/Deschamps, H
12:28AM
Live

Tafeltennis

Liga Pro Tsjechië
12:30AM
Turek, Tomas - Huk, Martin
Liga Pro Tsjechië Turek, Tomas - Huk, Martin
12:30AM

Tafeltennis

Liga Pro Tsjechië
1:03AM
Live
Klimenta, Matous - Ruzicka, Jiri
Liga Pro Tsjechië Klimenta, Matous - Ruzicka, Jiri
1:03AM
Live

Tafeltennis

Liga Pro Tsjechië
2:30AM
Klimenta, Matous - Turek, Tomas
Liga Pro Tsjechië Klimenta, Matous - Turek, Tomas
2:30AM

Tafeltennis

Liga Pro Tsjechië
4:00AM
Huk, Martin - Klimenta, Matous
Liga Pro Tsjechië Huk, Martin - Klimenta, Matous
4:00AM

Tafeltennis

Liga Pro Tsjechië
4:00AM
Svacha, Ondrej - Louda, Jiri
Liga Pro Tsjechië Svacha, Ondrej - Louda, Jiri
4:00AM

Tafeltennis

Liga Pro Tsjechië
4:30AM
Ruzicka, Jiri - Bradach, Petr
Liga Pro Tsjechië Ruzicka, Jiri - Bradach, Petr
4:30AM

Tafeltennis

Weinig sporten zijn zo omschrijvend in de naam als tafeltennis. Net zoals de naam direct te begrijpen is, is ook het spel goed te volgen voor beginners. Voor neutrale kijkers is dit snelle spel ook de moeite waard. Hoewel veel mensen tafeltennis misschien vooral kennen van de Olympische Spelen (waar tafeltennis sinds 1988 een vast onderdeel is), zijn er bijvoorbeeld ook wereldwijde competities als de World Cup en de ITTF Pro Tour. 

Wat is het programma voor tafeltennis?

Net als de meeste andere sporten is er een piramide met een landelijk kampioenschap, een bekertoernooi, aangevuld met een wereldwijde Pro Tour en een continentaal en wereldwijd kampioenschap. 

België heeft geen noemenswaardige landelijke competitie en ook geen rijke traditie aan tafeltennissers. Nederland heeft wel een eredivisie en levert (daardoor) ook meer spelers aan internationale competities. 

De belangrijkste van die competities is de ITTF Pro Tour, een serie van toernooien die over de hele wereld wordt georganiseerd. Sinds 2017 is de Pro Tour onderverdeeld in twee niveaus: the World Tour Platinum en zes gewone World Tour events. Het niveau daaronder is de Challenger Tour, waar onder andere de Belgium Open deel van heeft uitgemaakt. 

Wat zijn de belangrijkste wedstrijden in tafeltennis?

Het einde van de Pro Tour bestaat uit de Grand Finals. Waar en hoe dit finaletoernooi wordt gespeeld, verschilt per editie, maar het verre oosten heeft vaak de rol van gastheer, met enkele edities in China, Zuid-Korea en bijvoorbeeld Thailand. Deze Grand Finals worden alleen gespeeld door spelers die zich in de overige toernooien in de World Tour hebben gekwalificeerd. 

Hierdoor worden de Grand Finals gespeeld tussen de beste spelers uit de World Tour en zijn dit de beste wedstrijden om te kijken. Andere toernooien waar deze beste spelers het tegen elkaar opnemen zijn bijvoorbeeld de wereldbeker, die ieder jaar wordt georganiseerd, en het Europese kampioenschap. 

Een variant op het Europese kampioenschap is de Europese Top 12, waar (u raadt het al) de twaalf beste spelers strijden om de titel van beste Europese tafeltennisser. Eenmaal wist een Belg hier de overwinning te pakken: Jean-Michel Saive won in 1994 het toernooi in Arezzo. Net als alle andere toernooien worden er vier toernooien tegelijk georganiseerd: enkelspel en dubbelspel voor zowel mannen als vrouwen.  

Tafeltennis via streaming kijken

Tafeltennis is een sport waarbij het kijken weinig ervaring eist. De meeste kijkers zien in een oogopslag hoe een wedstrijd ervoor staat. Hierdoor is tafeltennis ook een prima keuze voor live streaming matches. 

Tafeltennis kijken bij Unibet

Bij Unibet TV worden ook diverse tafeltenniswedstrijden en toernooien aangeboden. Net als veel andere sporten staat het hele overzicht van alle tafeltenniswedstrijden direct voor u klaar op het moment dat u de pagina van Unibet TV bezoekt. Het precieze aanbod kan steeds verschillen, dus houd de pagina in de gaten om op tijd te weten welke tafeltenniswedstrijden precies worden aangeboden.