Motorsport

Alle evenementen Stream

Motorsporten

Naast de Formule 1 biedt Unibet TV ook andere motorsporten aan. Liefhebbers van snelle motoren, de nieuwste technieken en duivelse snelheden kunnen terecht bij Unibet TV voor livestreams van NASCAR, de MotoGP en Rally. Hierdoor biedt Unibet kijkplezier in verschillende disciplines van de motorsport en is het mogelijk om alle motorsporten te volgen en live in actie te zien. 

Welke motorsporten biedt Unibet TV aan?

De motorsporten bij Unibet zijn onderverdeeld in vier verschillende sporten: NASCAR, de Moto GP, Rally en Super Cars. NASCAR is de Noord-Amerikaanse variant van autoraces die vooral daar populair is. In NASCAR wordt gereden met (aangepaste versies van) gewone auto’s. Ook is NASCAR bekend door de ogenschijnlijk simpele vormgeving van de circuits. 

In Australië wordt een eigen versie van NASCAR georganiseerd: het Supercars Championship. Ook hier rijden coureurs in gewone fabriekswagens met speciale voorzieningen. In het Supercars Championship wordt gebruik gemaakt van gewone circuits en verschillende evenementen, zoals een endurance race of wedstrijden op stratencircuits. 

De MotoGP is de tegenhanger van de Formule 1 voor motorfietsen. Hoewel de meeste circuits verschillen van die in de Formule 1, zijn er ook circuits die voor zowel de auto’s als de motoren gebruikt worden: Silverstone, de Red Bull Ring en het Circuit of the Americas zijn enkele bekende locaties. 

In Rally is nauwelijks te spreken van circuits. Hier wordt gereden op afgesloten wegen in vaak afgesloten gebieden. Net als bij NASCAR zijn de voertuigen speciaal uitgeruste versies van gewone auto’s die voor de consument ook te koop zijn. 

Wat zijn de belangrijkste wedstrijden in motorsporten?

Per motorsport zijn er verschillende hoogtepunten in een seizoen. Voor NASCAR geldt dat twee races met kop en schouders boven de andere races uitsteken: de Daytona 500 en World 600. De Daytona 500 is de eerste race van het seizoen, terwijl de World 600 de langste race van het seizoen is. 

In de MotoGP is de TT Assen het dichtst bij huis en een van de bekendste races op de kalender. Het is ook het enige circuit dat al sinds het begin in 1949 op de kalender staat. Behalve een uitstekend circuit biedt Assen ook een uitstekende sfeer. Een andere iconische race is de Rally van Monte Carlo. 

In Rally doen coureurs verschillende landen aan, zodat het lastiger is om een belangrijke wedstrijd te kiezen. De laatste jaren staat de Panzerplatte in Duitsland op het programma, waarmee dit Europese strijdtoneel een goede concurrent vormt voor El Condor in Argentinië. 

Voor het Australische Supercars Championship is de Bathurst 1000 een race van epische proporties. Hoewel de race 1000 kilometer lang is (ruim drie keer zo lang als een Formule-1 race), gebeurt er altijd van alles.  

Motorsporten kijken bij Unibet TV 

Voor alle evenementen in Motorsporten kunt u terecht bij Unibet TV. Hier worden livestreams voor allerlei sporten in beeld gebracht voor zowel de MotoGp als NASCAR, Supercars of Rally.