Golf

Alle evenementen Stream

Golf

Golf is een van de meest gespeelde sporten ter wereld, vooral door de populariteit onder oudere mannen. Op topniveau is golf een prestige sport, met icoon Tiger Woods bijvoorbeeld als uithangbord, maar met ook veel nieuwe namen die in de afgelopen jaren steeds bekender zijn geworden. Golf live kijken is voor veel mensen een ontspannende tijdsbesteding. Vergeleken met andere sporten is golf langzamer – ideaal voor een rustige of regenachtige middag.  

Wat is het programma voor golf?

Golftoernooien worden wereldwijd op ieder moment in het jaar georganiseerd. Hoewel er wel kleinere landelijke competities bestaan en golfers kleinere toernooien kunnen spelen om aan hun ranking te werken, gaat de meeste aandacht in de golfwereld uit naar de toernooien die door de Europese, Britse of Amerikaanse PGA worden georganiseerd.  

De Europese PGA Tour heeft regelmatig Belgische golfers als bijvoorbeeld Thomas Pieters. Hoewel de naam anders doet vermoeden, kunnen wedstrijden plaatsvinden over de hele wereld. Er is geen afgebakend seizoen voor golf, hoewel de eerste golfwedstrijd vaak in januari wordt gespeeld. Het World Tour Championship sluit het seizoen af en wordt in november gespeeld.    

Wat zijn de belangrijkste wedstrijden in golf?

Net zoals het tennis vier grote toernooien heeft die samen de Grand Slam vormen, heeft ook golf vier Major Tournaments. Deze toernooien hebben het beste spelersveld, de hoogste prijzen en het meeste prestige. In april vindt het eerste van deze toernooien plaats: het Masters Tournament in het Amerikaanse Georgia. 

Het PGA Championship volgt in mei en wordt op wisselende locaties in de Verenigde Staten afgewerkt. Ook de US Open wordt steeds op een wisselende locatie in het land gespeeld. De laatste van de vier Majors is The Open Championship, dat in Engeland wordt gespeeld. Vroeger vond dit toernooi altijd plaats op Schotse bodem, maar tegenwoordig wordt gerouleerd tussen een kleine groep golfbanen in het Verenigd Koninkrijk. 

Behalve deze vier majors zijn er nog twee golftoernooien die ieder jaar veel aandacht trekken: de FedEx Cup die in augustus gespeeld wordt en het World Tour Championship waarmee het seizoen wordt afgesloten. Dit laatste toernooi vindt ieder jaar plaats in Dubai. Deze toernooien krijgen de meeste aandacht en hebben het sterkste spelersveld, maar die sterke spelers kunnen ook in kleinere toernooien voorkomen. 

Voor echte liefhebbers zijn er gelukkig nog veel meer toernooien die worden uitgezonden via Unibet TV. Ook team evenementen zoals de Ryder Cup, Presidents Cup en Solheim Cup staan op het programma van Unibet TV. 

Golf kijken bij Unibet TV 

Voor een uitgebreid overzicht van alle mogelijke sporten, gaat u naar de overzichtspagina voor Unibet TV. Hier zijn alle beschikbare evenementen voor de livestream direct per sport te sorteren, zodat u direct ziet welke golftoernooien en – wedstrijden beschikbaar zijn voor het live volgen via de livestream. Op die manier volgt u de verrichtingen van bekende golfers als Thomas Pieters en Thomas Detry.