Formule 1

Alle evenementen Stream

Formule 1

De Formule 1 is de koningsklasse in het autoracen. Ieder jaar stemmen zo’n 600 miljoen kijkers af op de races in de Formule 1. Als rondreizende sport vindt de Formule 1 plaats op bijna alle continenten, met natuurlijk ook een plaats voor de Grand Prix van België op Spa-Francorchamps. Ook op Unibet TV wordt de Formule 1 nauw in de gaten gehouden. Hierdoor heeft u altijd het overzicht van iedere Grand Prix: van training tot kwalificatie en uiteindelijk de wedstrijd. 

Wat is het programma voor Formule 1?

Buiten de winter loopt het seizoen voor de Formule 1 het hele jaar door: de eerste race wordt in maart verreden, terwijl het slotstuk in november plaatsvindt. In die negen maanden worden ruim twintig races verreden. 

Iedere race vindt plaats in het weekend en bestaat uit drie delen: de training op vrijdag, de vrije training of sprint op zaterdag en de uiteindelijke race op zondag. Voor echte fans zijn alle drie de dagen van groot belang. De training laat zien in welke vorm de teams verkeren en bepaalt in welke volgorde coureurs uiteindelijk aan de start verschijnen. 

Ook de manier waarop teams rijden, bepaalt hoe het grid op zondag eruitziet. Coureurs kunnen bijvoorbeeld een gridstraf krijgen voor het hinderen van een andere coureur. Andere strategieën, zoals het kiezen van bepaalde banden, kan ook invloed hebben op de race zelf. Hierdoor is het bijhouden van de prestaties in de training vaak essentieel voor het begrijpen van de race op zondag of het plaatsen van weddenschappen. 

Wat zijn de belangrijkste wedstrijden in Formule 1?

Alle wedstrijden in de Formule 1 hebben een even groot belang. Tegelijkertijd staan er ook races op de kalender die meer aandacht trekken of bij coureurs populair zijn. Een voorbeeld is het circuit van Spa, dat door veel coureurs beschouwd wordt als het mooiste ter wereld. Ook de klassieke race door de straten van Monaco is een hoogtepunt in het seizoen, al is dat race-technisch niet de spectaculairste wedstrijd. 

Andere bijzondere momenten in het seizoen zijn bijvoorbeeld de Grand Prix van Italië in Monza, een race die inmiddels meer dan 75 keer is verreden. Het herkenbare circuit van Monza is bovendien een van de snelste races op de kalender. Verder is vanuit België ook de Grand Prix van Nederland goed bereikbaar. Door de prestaties van Max Verstappen is dit ook een thuiswedstrijd voor de beste coureur van de Lage Landen.   

Formule 1 kijken bij Unibet TV 

In weekenden waarin een Grand Prix verreden wordt, ziet u de beschikbare dagen voor de livestream in het overzicht van Unibet TV. Hierdoor kijkt u de races en trainingen uit de Formule 1 live bij Unibet TV. Behalve de livestream staan ook de weddenschappen uit de Formule 1 het hele weekend voor u klaar.