Floorball

Alle evenementen Stream

Floorball

Floorball, een sport die nog geen echte Nederlandse naam heeft, is het beste te omschrijven als een indoor versie van hockey of bandy. De originele naam van Floorball was unihockey, maar in bepaalde landen staat de sport ook bekend als floorhockey, innebandy of salibandy. Al die namen samen geven goed weer wat voor sport floorball precies is, al wordt floorball informeel ook op straat gespeeld. Bij Unibet TV bekijkt u wedstrijden voor floorball uit bijvoorbeeld de Salibandyliiga en de Superligan uit Zweden.  

Wat is het programma voor floorball?

Het seizoen voor floorball is vooral van toepassing in de Scandinavische landen, waar het vooral wordt gespeeld gedurende de winter. Het gewone seizoen loopt van september tot eind maart, waarna de play-offs beginnen. De play-offs vinden plaats gedurende ongeveer twee maanden. Hiermee wisselt floorball het gewone voetbalseizoen af, dat gewoonlijk loopt van eind april tot september. 

Floorball is een eenvoudige sport om te begrijpen en lijkt wellicht nog het meeste op ijshockey. Er zijn vijf veldspelers en een keeper. De keeper moet steeds op z’n knieën blijven zitten en spelers hebben posities, maar zijn over het algemeen overal het het speelveld te vinden. Floorball gaat heel snel en heeft weinig bijzondere regels. Een wedstrijd bestaat uit drie delen van elk twintig minuten. 

Wat zijn de belangrijkste wedstrijden in floorball?

De belangrijkste competities voor clubs zijn de hoogste divisies van Zweden en Finland. Andere grote landen in het floorball zijn Tsjechië en Zwitserland. Ook in België wordt een competitie georganiseerd, maar de wedstrijden uit deze competitie zijn niet vaak beschikbaar via Unibet TV. Zeker de play-offs van de grote competities zijn alle wedstrijden van het grootste belang.

Winnaars van de vier grote competities nemen het tegen elkaar op in de Champions Cup. Hier proberen een Tsjechisch, Zwitsers en Fins team om te voorkomen dat een Zweeds team de Champions Cup wint – dit lukt in ongeveer 20% van de edities.  

Andere grote wedstrijden komen vooral voor in het internationale floorball, waar competities tussen nationale teams de meeste aandacht trekken. Ook hier voeren de Zweden de boventoon, al weten de Finnen de laatste jaren aardig weerstand te bieden. Dit toernooi wordt tegen het einde van het jaar gespeeld, bijvoorbeeld in november of december. Naast de A-divisie met de vier grote landen (en soms ook Duitsland, Noorwegen en Denemarken) zijn er ook B- en C-divisies, waar België en Nederland aan meedoen.  

Floorball kijken bij Unibet TV 

Bij Unibet TV worden verschillende wedstrijden in het floorball aangeboden uit diverse competities. Tijdens het seizoen, tussen september en maart, ziet u alle beschikbare wedstrijden in een overzicht door floorball te selecteren. Alle wedstrijden in floorball die via livestream worden aangeboden, hebben een kleine televisie in het overzicht. Hierdoor ziet u direct welke wedstrijden beschikbaar zijn. Naast het bekijken van wedstrijden biedt Unibet ook de mogelijkheid om te wedden op floorball.