Esports

Alle evenementen Stream

Esports

Hoewel esports een sport is, bestaat de sport uit uiteenlopende disciplines. Voor beginnende kijkers is esports daarmee het beste te vergelijken met atletiek, waar sporters zich vaak ook specialiseren in een discipline. Wat esports betreft zijn de belangrijkste spellen: Counter Strike, FIFA, League of Legends en DOTA2. Die vier spellen vormen de belangrijkste pijlers van het esports aanbod op Unibet TV. Door de internationale benadering van esports zijn deze virtuele competities een uitgelezen kans om op ieder moment van de dag een wedstrijd te volgen. 

Wat is het programma voor esports?

Iedere discipline in esports heeft een eigen programma. De meeste voetbalcompetities hebben bijvoorbeeld een parallelle competitie voor e-sporters, waarbij iedere club vertegenwoordigd is door een esporter. Andere esports hebben kleinere competities waarbij teams en spelers zich gaandeweg proberen te kwalificeren voor grotere toernooien. 

Voor League of Legends zijn er bijvoorbeeld verschillende ‘invitationals’, toernooien waarbij goed presterende teams worden uitgenodigd om virtueel mee te spelen. Die invitationals zijn toernooien op zich, maar gelden ook als kwalificatietoernooi voor eindtoernooien. Hoewel die eindtoernooien de meeste aandacht krijgen, zijn veel van de kleinere wedstrijden ook te volgen via Unibet TV. Hetzelfde geldt voor wedstrijden voor DOTA2. 

Naast DOTA2 en League of Legends kijkt u bij Unibet TV ook esports in de spellen Call of Duty, Overwatch en Rainbow 6. FIFA wordt ook aangeboden in het seizoen, maar een echte finale ontbreekt nog. Dat is wel anders met de grotere esports. 

Wat zijn de belangrijkste wedstrijden in esports?

De belangrijkste toernooien worden weer per sport bekeken. Ook hier geldt dat DOTA2 en League of Legends de boventoon voeren. Waar EVO het oudste esports-toernooi is met nog altijd veel prestige, zijn de grootste prijzen voor League of Legends en DOTA2. 

De League of Legends World Championship is een van de snelst groeiende sporten qua kijkers wereldwijd. Jaarlijks worden nieuwe records gebroken, met inmiddels meer dan 100 miljoen kijkers uit alle landen. Hierdoor is dit een van de grootste sportevenementen ter wereld, al is het prijzengeld nog wat mager in vergelijking met de grote broer. 

Toch kan dit wereldkampioenschap niet op tegen het grootste esports toernooi ter wereld: The International. Deze finale voor DOTA2 begon in 2011 met een prijzenpot van € 1,6 miljoen (met € 1 miljoen voor de winnaar), maar tien jaar later was dat prijzengeld al gegroeid naar € 40 miljoen. Hiermee krijgen winnende teams een grotere prijs dan de winnaars van bijvoorbeeld Wimbledon (al is de totale prijzenpot voor Wimbledon groter).   

Esports kijken bij Unibet TV 

Iedere wedstrijd in esports is beschikbaar bij Unibet TV. Hiermee is esports een unieke sport, want u ziet altijd en overal hoe teams het ervan afbrengen in een wedstrijd. U kijkt live mee met bijvoorbeeld de DOTA2 Pro Circuit bij Unibet TV, of ziet een van de live wedstrijden tussen twee e-sporters die hun voetbalclub vertegenwoordigen.