AU BE-FR BE-NL DE DK EU FI HU IT NO PL RO SE UK

    Boksen Live kijken bij Unibet

    Boksen is een van de oudste sporten ter wereld. Eeuwen vóór de huidige jaartelling werden al bokswedstrijden gehouden – vechtwedstrijden waarbij bokshandschoenen worden gebruikt. Bij Unibet kunt u een flink aantal boks-wedstrijden live kijken.

       Boksen live kijken via internet

       In de moderne tijd is boksen veranderd van een illegale vorm van vechten met inzetten tot een populaire sport met miljoenen mensen die bokswedstrijden live meekijken. De meest bekeken bokswedstrijden kunnen meer dan € 100 miljoen opleveren, waarbij de wedstrijd uit 2017 tussen Floyd Mayweather en Conor McGregor zelfs € 500 miljoen in het laatje bracht. Door bij Unibet in te zetten, kijkt u de beste bokswedstrijden live mee.

       Boksen live kijken via internet

       Unibet biedt u niet alleen de mogelijkheid aan om in te zetten op bokswedstrijden, maar geeft u ook de kans om de wedstrijd boksen live te kijken via onze boks live streams via Unibet TV. Op het moment dat de wedstrijd begint, kijkt u mee. Hierdoor beleeft u niet alleen de spanning van de wedstrijd zelf, maar ziet u direct hoe de wedstrijd zich ontwikkelt en hoe correct uw voorspelling was. 

       In het menu van de sportweddenschappen bij Unibet neemt boksen een aparte plek in. Ook vindt u een overzicht van alle actieve boks livestreams in de omgeving voor sportweddenschappen; als er een bokswedstrijd gaande is, kijkt u hier gelijk mee. 

       Live in-play wed-mogelijkheden voor boksen

       De duidelijkste inzet voor een bokswedstrijd is het kiezen van een winnaar, maar bij Unibet vindt u meer mogelijkheden om het meeste uit de bokswedstrijd te halen. Het aantal inzetmogelijkheden kan per bokswedstrijd verschillen, maar u kunt altijd inzetten op de winnaar en een voorspelling doen over het aantal rondes. 

       Daarnaast zijn er ook mogelijkheden om in te zetten op de wijze waarop de winnaar bepaald wordt. Slaat de ene bokser zijn tegenstander knock-out (of een technische knock-out) of wordt de winnaar op basis van punten bepaald? Daarnaast kunt u de wedstrijd in verschillende delen verdelen, waarbij u de winnaar kiest op basis van een aantal rondes. 

       Een geschiedenis van het boksen

       Boksen bestaat al sinds de oudheid. Niet alleen omdat vechtsporten al zo oud zijn als de mens, maar er is ook veel bewijs dat rond het jaar 1.500 voor Christus boksen er ongeveer zo uitzag als nu: twee tegenstanders die met handschoenen aan tegenover elkaar staan in de ring. Vanzelfsprekend zijn de regels door de jaren heen veranderd. De eerste moderne bokswedstrijd werd in 1681 opgetekend in Engeland. Deze wedstrijd werd georganiseerd door de Hertog van Albemarle, die zijn butler en slager het tegen elkaar liet opnemen – gezien de omstandigheden mogen we gerust aannemen dat het boksen en het inzetten op bokswedstrijden heel gelijktijdig opkwam. 

       Er waren in die tijd nog geen duidelijke regels of gewichtsklassen, maar de populariteit van de sport was er niet minder om. Halverwege de 18e eeuw werden de eerste zeven regels geïntroduceerd. Deze regels geven een duidelijk beeld van hoe boksen eruit moet hebben gezien voor die tijd, want vanaf dat moment is het niet toegestaan om iemand te blijven slaan die op de grond ligt. 

       Tegen het einde van de 19e eeuw werden twaalf nieuwe regels ingevoerd, die het boksen nog herkenbaarder maken. Zo wordt de ring neergezet, wordt het gevecht verdeeld tussen verschillende rondes en werden de handschoenen gestandaardiseerd. 

       Overigens hadden veel overheden geen boodschap aan deze regels; boksen was in veel landen niet toegestaan. Zelfs de allereerste versie van de “livestream” werd verboden: in 1897 werd voor het eerst filmcensuur toegepast in de Verenigde Staten, toen filmopnames uit Nevada (waar boksen wel mocht) in andere staten niet mochten worden uitgezonden. 

       Bekende boksers

       Door de jaren heen zijn verschillende boksers de status van sporter ontstegen. Zo zijn Mike Tyson, George Foreman, Muhammad Ali en Floyd Mayweather niet alleen bekend van hun prestaties in de ring, maar ook als persoonlijkheden buiten het boksen om. Die laatste is overigens niet alleen een superster voor kijkers, maar ook voor aanbieders van de wedstrijden: de totaalomzet van zijn bokswedstrijden is ver voorbij een miljard dollar. 

       Bekende Belgische boksers zijn bijvoorbeeld Jean-Pierre Coopman, die een beroemde wedstrijd in 1976 verloor van Muhammad Ali. Hoewel men van tevoren bang was dat Coopman het slechts een ronde of wat zou uithouden, gaf hij pas op na vijf rondes, wat hem het respect van Ali opleverde. Freddy de Kerpel, inmiddels bekend van allerlei televisiewerk, begon ook als bokser. 

       Andere bekende namen in de Belgische boksgeschiedenis zijn Cyriel Delannoit en Jean-Marc Renard, die beide Europees kampioen werden. Geen Belgische bokser kan echter tippen aan het palmares van Delfine Persoon, die in alle vijf de wereldboksfederaties wereldkampioene werd. Van haar 46 profwedstrijden won ze er 44. 

       Voordelen van inzetten op bokswedstrijden bij Unibet

       Unibet zorgt niet alleen voor een breed aanbod aan bokswedstrijden én de mogelijkheid om boksen live te streamen op de spelsite, maar heeft ook odds waar u nergens anders mee naartoe hoeft. Bovendien weet u zeker dat alle inzetten op de spelsite veilig en betrouwbaar zijn; Unibet voldoet aan de Belgische wetgeving en is wereldwijd een van de grootste aanbieders van sportweddenschappen. Naast een breed aanbod van bokswedstrijden vindt u ook talloze andere sporten en evenementen waar Unibet weddenschappen voor aanbiedt. Daarmee is Unibet de beste plaats voor het wedden op boksen en om boksen live te kijken.