Australian Rules

Alle evenementen Stream

Vandaag

Alle tijden worden weergegeven in je lokale tijd

Sporten
Competitie/Toernooi
Tijd
EVENEMENT
KIJK LIVE
1 x 2
EVENEMENT

Australian Rules

AFL
5:45AM
North Melbourne - Port Adelaide
AFL North Melbourne - Port Adelaide
5:45AM

Australian Rules

AFL
5:45AM
Carlton - Gold Coast
AFL Carlton - Gold Coast
5:45AM

Australian Rules

AFL
8:35AM
Geelong - GWS Giants
AFL Geelong - GWS Giants
8:35AM

Australian Rules

AFL
11:40AM
Richmond - Essendon
AFL Richmond - Essendon
11:40AM

Morgen

Alle tijden worden weergegeven in je lokale tijd

Sporten
Competitie/Toernooi
Tijd
EVENEMENT
KIJK LIVE
1 x 2
EVENEMENT

Australian Rules

AFL
26 mei 5:10AM
Hawthorn - Brisbane
AFL Hawthorn - Brisbane
5:10AM

Australian Rules

AFL
26 mei 7:20AM
Melbourne - St Kilda
AFL Melbourne - St Kilda
7:20AM

Australian Rules

AFL
26 mei 8:40AM
Adelaide - West Coast
AFL Adelaide - West Coast
8:40AM

Australian Rules

Australian Rules is, net als American Football, een sport die veel fans kent in een specifiek deel van de wereld. Net als American Football begint Australian Rules Football, of Aussie Rules, steeds meer fans te krijgen van over de hele wereld. Het snelle spelverloop, de ruige acties en het enthousiasme van de vele fans op de tribune zorgen voor gegarandeerd kijkplezier. Hierom vindt u ook Australian Rules Football bij Unibet TV.  

Wat is het programma voor de Australian Football League?

Hoewel Australian Rules Football behalve in Australië ook in andere landen wordt gespeeld, is de Australian Football League de enige professionele competitie. De AFL is niettemin zo sterk dat de finale van het seizoen wereldwijd de best bezochte kampioenschapswedstrijd is, met ruim 100.000 bezoekers per jaar. 

Die finale vindt plaats eind september, terwijl het seizoen halverwege maart begint. Hiermee loopt het programma voor de AFL bijna gelijk met dat van bijvoorbeeld honkbal. Wedstrijden in de AFL worden verdeeld over de hele week gespeelt, met de meeste wedstrijden in het weekend.     

Hoe werkt de Australian Football League?

De AFL bestaat uit 18 teams. Ieder team speelt 22 wedstrijden per seizoen en heeft een week vrijaf. Naast de gewone wedstrijden zijn er ook speciale wedstrijden in de AFL waarbij teams op bepaalde data tegen bepaalde teams spelen. 

De Anzac Day clash is bijvoorbeeld altijd op 25 april en altijd tussen Collingwood en Essendon. Op de maandag na Pasen wordt de wedstrijd tussen de Geelong Cats en Hawthorn Hawks gespeeld en voor de ‘Queen’s Birthday’ (tweede maandag in juni) nemen Collingwood (alweer) en Melbourne het tegen elkaar op. 

De belangrijkste wedstrijden vinden plaats na het gewone seizoen, als de Finals beginnen. Deze Finals worden net als de Play Offs in de Jupiler League gespeeld tussen de acht hoogst geplaatste teams. Twee teams komen uit deze competitie naar voren om uiteindelijk de Grand Final te spelen. De Grand Final is op de laatste zaterdag van september en kan rekenen op ruim 100.000 fans in het stadion. 

Australian Rules Football kijken bij Unibet

Fans van Aussie Rules moeten er wat voor over hebben om wedstrijden live te kijken. Door het tijdsverschil tussen België en Australië beginnen de wedstrijden voor de Belgische supporter ‘s ochtends vroeg. Bovendien kan het tijdsverschil wisselen van 10 uur tot 7,5 uur. De belangrijkste wedstrijden worden gespeeld rond 11:30 Belgische tijd. Andere wedstrijdtijden zijn bijvoorbeeld 4:30 (‘s ochtends) of rond 18:00. 

Welke wedstrijden in de AFL worden aangeboden bij Unibet TV, verschilt per speelronde. In het overzicht van beschikbare wedstrijden staat steeds een symbool als wedstrijden in de AFL via live streaming worden aangeboden. In dat overzicht van Unibet TV is het ook mogelijk om wedstrijden per sport te bekijken, zodat alle AFL wedstrijden voor streaming direct klaarstaan.