AU BE-FR BE-NL DE DK EU FI HU NO PL RO SE UK

    Paardenrennen Livestreams

    Het kan zijn dat u het zich niet realiseert, maar paardenrennen is een sport waarvan over de hele wereld wordt genoten — en fans kunnen daarom elke dag paardenrennen online en op tv bekijken. 

       Paardenrennen op tv en via livestream

       De wereldwijde passie voor paardenrennen strekt zich uit van het VK en Ierland tot aan de Verenigde Staten, Australië en Dubai. En omdat er elke dag wel een evenement is, zijn de kansen om elk moment van de dag paardenrennen live te kijken en te wedden erg groot! En inderdaad, sport kijken op tv is een geweldige manier om de paardenrennen te volgen en te genieten van de snelheid en het uithoudingsvermogen van deze prachtige dieren als zij over de baan razen.

       De geschiedenis van paardenrennen

       De paardenrennen die we vandaag kennen zijn oorspronkelijk afkomstig uit de hoogste klassen van het 18de-eeuwse Engeland. Hier werden de professionele paardenrennen geboren, waarbij de adel hun paarden lieten racen en zij tegen elkaar wedden in één-op-één-races. Dit was heel anders dan de paardenrennen die we vandaag de dag op tv zien! Al snel bloeiden de rennen op met festivals die rondom de grootste races werden gehouden.

       Dit waren races met volbloeden, waarbij de adel veel geld uitgaf aan het fokken van paarden van een van de iconische Arabische hengsten: de Byerley Turk, de Darley Arabian en de Godolphin Arabian. Sindsdien komen alle raspaarden van deze stambomen, waardoor paardenrennen een heuse elitesport werd.

       Sinds het begin van de 20e eeuw werden de paardenrennen langzaamaan meer toegankelijk voor de massa. Het wedden op paarden groeide snel en fans konden paardenrennen op tv kijken. Vandaag de dag is het een wereldwijde sport die bekeken wordt door miljoenen mensen per dag en Unibet biedt race-odds voor evenementen die 24 uur per dag overal ter wereld worden gehouden.

       De Grand National Livestreams

       De beroemdste race ter wereld heeft heel wat stof doen opwaaien over de jaren, maar de kijkcijfers van de Grand National op tv liggen net zo hoog als altijd. In deze race rennen ongeveer 40 paarden over 30 hekken met ongeveer € 1m aan prijzengeld te winnen. Maar de Grand National draait niet alleen om het aangeboden prijzengeld. Tijdens deze race worden iconen gecreëerd aangezien miljoenen kijkers van de paardenraces op tv afstemmen en wedden op de actie van deze race.

       De Grand National heeft de unieke capaciteit om zelfs mensen die geen paardenrennenfans aan te trekken gedurende 20 minuten per jaar. Families en vrienden creëren sweepstakes en volgen de Grand National livestream gedurende de dag. Legendes als Red Rum, Hudgehunter en Tiger Roll zijn geboren in de National — en er zullen er meer volgen in de toekomst.

       Hoe werkt Cheltenham?

       De hele paardenwereld zakt elke lente voor vier dagen af naar Cheltenham voor een festival dat het hoogtepunt is van het springseizoen. En de kijkcijfers van Cheltenham pieken altijd tijdens de Cheltenham Gold Cup.

       Miljoenen fans over de hele wereld kijken naar de Cheltenham Gold Cup met een prijzengeld van minstens € 625.000 voor de winnaar. Deze lucratieve race trekt eigenaren en trainers aan — vele van hen trainen hun paarden specifiek voor de Gold Cup. Fans die afstemmen op de Cheltenham Gold Cup en wedden bij Unibet krijgen een geweldig spektakel van Grade I-racen aangeboden tegen de schitterende achtergrond van het platteland van Gloucestershire.

       Grootste paardenrennen ter wereld

       De Cheltenham Gold Cup, Epsom Derby en Grand National zitten in hetzelfde pantheon van elite paardenrennen als een aantal andere uitzonderlijke evenementen van over de hele wereld. Dit zijn onder andere de Prix de l’Arc de Triomphe, net buiten Parijs, waar fans die paardenrennen kijken en wedden getrakteerd worden op een prachtig spektakel. De race op het vlakke parcours wordt alleen overtroffen door de Epsom Derby met een tranentrekkend prijzengeld van € 5m.

       De Melbourne Cup is het Australische antwoord op elite paardenrennen en bestaat al sinds 1861. De race op vlak parcours is open voor driejarigen en ouder, en heeft over de jaren legendes voortgebracht. Makybe Diva (3) Think Big (2) en Rain Lover (2) zijn slechts een aantal namen met meerdere winsten in de Melbourne Cup.

       In de VS is het grootste spektakel van de livestream paardenrennen elk jaar de Kentucky Derby. Deze Grade I-race over een zandparcours wordt ook wel 'de spannendste twee minuten in de sport' genoemd. De Kentucky Derby vindt plaats op Churchill Downs in Louisville en draait volledig rond snelheid. En omdat de baan nooit verandert, kunnen er records worden gevestigd! In 1973 haalde Secretariat het record door de Kentucky Derby in minder dan twee minuten te rennen. In de 21e eeuw heeft slechts één paard — Monarchos in 2001 — dat nagedaan.

       Beste jockeys aller tijden

       Voor degenen die wedden en paardenrennen livestreamen, bestaat er geen twijfel over dat AP McCoy de beste jockey in de geschiedenis van het springen is. McCoy werd een verbijsterende 20 keer kampioen jockey gekroond tussen 1996 en 2015, werd 16 keer Jump Jockey of the Year genoemd en won 31 races in Cheltenham. Hij behaalde een iconische Grand National-triomf op Don't Push It in 2010, won twee keer de Cheltenham Gold Cup (1997 en 2012) en drie keer de Champion Hurdle (1997, 2006, 2010).

       Paardenrennen op vlak parcours in het VK staat bekend om de jockey Lester Piggott, die 11 jockey-kampioentitels won tussen 1960 en 1982. De Ierse Pat Eddery en Kieren Fallon hebben ook meerdere jockey-kampioenschappen op hun naam staan doorheen de jaren, en de Braziliaanse Silvestre de Sousa doorbrak in 2015 de trend als de eerste niet-Europeaan sinds de Zuid-Afrikaan Michael Roberts in 1992 Kampioen jockey voor vlakke parcoursen werd.